Spicy Crunchy Thai Salad with Peanut Sauce

Heisann ♥︎

I disse nyttårsforsett-tider er det mye salat ute å går! Jeg har troa på alt i balanse året rundt og synes ikke det er noe i veien med iskrem til middag en gang i blant. Men salat trenger ikke være kjedelig! Denne er mettende, full av næring og kjempegod!

Oppskriften er inspirert herfra, men den er forandret litt på. Jeg har ikke nøyaktige mål på grønnsakene, og tok det jeg hadde. Jeg fikk rikelig med saus til en person og den er perfekt å bruke til andre ting også! Hva med dipp til vårruller? Grillet kyllng? Eller over nudler som pad thai? NAM!

Crunchy Thai-Salat

  • Hakket kål
  • Hakket brokkoli
  • Gulrot i smale strimler
  • Løk (jeg brukte sjalottløk)
  • Hakket paprika
  • Koriander
  • Revet kylling
  • Limejuice
  • Peanøtter i små biter
Bland alle ingrediensene i en bolle. Dersom du trenger en enkel måte å tilbringe kylling til for eksempel kyllingsalater, anbefaler jeg denne fremgangsmåten!

Spicy Peanøttsaus:

  • 12 ss kokosmelk
  • 8 ss peanøttsmør
  • 2 ss sesamolje
  • saften fra en lime
  • 2 ss soya saus
  • 1 ss risvin-eddik (jeg brukte eplecidereddik som fungerte helt fint)
  • 1-2 teskjeer cayenne pepper (mer for hot, mindre for mild)
  • 1 ss honning
  • solsikkefrø
  • litt malt ingefær

Putt alle ingrediensene i en blender og mix til du får en glatt saus. Denne holder seg i kjøleskapet i rundt en uke. Hell sausen over salaten sammen med litt mer limejuice og strø peanøtter på toppen. Nyt!


Hi there!
I feel like there is a salad on every corner now in January as a lot of people are trying to stick to their Newyears-resolutions! I don´t have any, and had ice cream for dinner the other day! I believe in everything in moderation and balance 😉 But salad doesn´t have to be boring! This is very filling, packed with nutritients and also super yummy! Give it a try! The recipe is inspired by this one – but I changed it a bit and didn´t use exact meizurements for the salad. There was more than enough sauce for one person and this can be used for so much more too! On top of grilled chicken? Pad Thai? Spring roll-dip? Yum!

Crunchy Thai Salad

  • coleslaw mix
  • broccoli slaw
  • matchstick carrots
  • onion (I used shallots)
  • red bell pepper, chopped
  • cilantro, chopped
  • rotisserie chicken, shredded
  • 1 lime, juiced
  • sunflower seeds
  • chopped peanuts
 
Throw all the ingredients in a bowl. If you want an easy way to make the chicken, I use this recipe!
 

Spicy Peanut Sauce:

  • ¾ c. coconut milk
  • ½ c. peanut butter
  • 2 Tbsp. sesame oil
  • juice from 1 lime
  • 2 Tbsp. soy sauce
  • 1½ tsp. crushed red pepper flakes (more for hot, less for mild)
  • 1 Tbsp. rice wine vinegar (I used apple cider vinegar which worked too!)
  • 1 Tbsp. honey
  • ¼ tsp.ground ginger
 
Mix all the ingredients in a blender until smooth. This can last up to a week in the fridge! Pour the sauce over the salad with some more limejuice, chopped peanuts and enjoy!

2 Comments

  1. Hello, I want to subscribe for this website to get most recent updates, therefore where can i do it please assist.

    1. Inga Krohn

      You can follow me on Bloglovin´! 🙂 Thanks!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *