Malibu Guide

*keep scrolling for English

En av de første dagene på turen vår kjørte vi ut til Malibu! Der er det så fint at det er vanskelig å forestille seg at det er bare en times tid unna storbyen. Malibu er full av nydelige strender, men etter endel googling og research tok vi turen til Staircase Beach. Vi leste om et par som valgte denne stranda for å ta forlovelsesbildene sine og tenkte at da må den vel være fin? Den var en liten skattejakt for å finne frem da den er ganske gjemt. Dersom du kommer med bil fra LA skal du passere Leo Carillo State Beach og et skilt som sier «Ventura County Line» på høyre side. Litt etter skal du se et stort tre som henger litt over veien på venstre side sammen med en postkasse hvor det står «4000». Der skal du svinge inn og vil finne parkeringsplassen som hører til stranda. Jeg tror det kostet ca $8 å stå der. Stranda er ikke så kjent for andre enn surfere og lokale, så vi hadde den stort sett for oss selv.

Slitne etter biltur og fulle av saltvann og sand, tenkte vi spise på Malibu Farm på vei tilbake. Jeg hadde reservert bord. ..på feil dag. Men det ordna seg heldigvis med å bare rusle inn. Restauranten ligger på en pir, med kafé ytterst og restaurant innerst. Kaféen er kun åpen på dagtid, imens restauranten har lengre åpningstider. De har fresht «farm-to-table» meny og digg iskrem.

Etter middag kjørte vi ut til Zuma Beach rundt 15 minutt unna for å se solnedgangen. Dette er den mest kjente og populære stranda, og et alternativ dersom du vil ha noe nærmere byen.


Det kan lønne seg å time turen slik at du ikke møter rushtrafikken. Det som burde være en times tur, kan fort bli til to eller mer.

On one of our first days we drove out to Malibu. You kinda forget that you´re so close to the city out there. We were a bit indecisive about where to go, but after Googling a bit we decided to try staircase beach. We read about a couple deciding on taking their engagement pictures there and figured it would be good enough for us too. It was kind of a treasure hunt finding it. If you ever decide you want to check it out this is how to find it: coming from LA you should pass Leo Carillo State Beach and a sign that says «Ventura County Line» on your right hand side. A bit after you will notice a big tree hanging over the highway along with a post box with «4000» written on it. That´s where you´ll make a turn and will find the parking space belonging to the beach. It cost around $8. The beach is not that known for others than locals and surfers, so we ended up having it to ourselves pretty much!

Tired after the roadtrip and full of sand and salt water we planned on eating at Malibu Farm Restaurant. I had made a reservation ..on the wrong day. BUT it ended up working out just by walking in. The restaurant is located on a pier with a cafè furthest out and the restaurant by the beach. The cafè is only open in daytime, while the restaurant stays open longer. They´ve got fresh farm-to-table food and wonderful ice cream!

After dinner we drove for around 15 minutes to Zuma beach where we watched the sunset. This is the most known and popular beach so it gets crowded during the day, but are also closer to the city.

It really pays off to avoid rush hour. What should be around one hour back, could end up being two or more!

ALL PICS BY JUNE

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *