California Vacation Tips

*keep scrolling for English

Reisen vår er over og jeg er på plass på mitt neste reisemål. Vi hadde en helt fantastisk tur som jeg aldri vil glemme. Det er nesten litt for godt til å være sant at alt gikk så på skinner selv om vi rett og slett ikke planla noe. Jeg kan være til både familie og venners store fortvilelse helt umulig å planlegge med. Jeg vet aldri når jeg jobber og hvor jeg er så “Bare bestill du, så hopper jeg på når det nærmer seg”, har de nok garantert hørt 500 ganger. Noen ting er det likevel greit å ha i orden, og her er mine tips om du skal på venninne/kjæreste/solo/kjæledyr/whatever-tur til vakre California:

 • Vi hadde flybillettene i boks. Det lønner seg å bestille en god stund på forhånd for da er de nesten alltid billigere (venninnene mine bestilte nesten et år i forveien kontra meg som bestilte uka før, og det var stor forskjell)
 •  AirBNB er genialt. Det finnes så mange kule og unike steder du kan velge å bo, alt etter ønske, smak og budsjett. Les anmeldelsene, de er vanligvis svært ærlige.
 • Fleksibilitet! Det kan være fint å ikke ha planlagt alt etter punkt og prikke. Alle bostedene våre ble bestilt ca 2 dager før vi kom til de forskjellige destinasjonene og det gjorde at vi for eksempel endte opp i Laguna Beach et par netter uten å ha planlagt det noe særlig. Det var genialt når vi var halvdøde og inntørka etter Vegas. Det er deilig å være fleksibel og kunne flytte seg litt rundt alt etter behov/humør, og eventuelt å bli lengre/dra tidligere.
 • Lei en BIL, punktum. På min første reise til LA tenkte jeg “kan jo bare ta Uber”. Det er definitivt billig med Uber i LA, men du blir lei av det etter en liten stund og jeg skal love deg at det blir endel penger etterhvert uansett. Jeg har lært å kjøre bil på et svært lite sted i Norge og var livredd for alt fra trafikklys til motorveier, men det er ikke så komplisert som det ser ut. Når jeg overlevde, gjør du også 🙂 Sett deg litt inn i det som kan være annerledes fra hjemme (for eksempel at du kan svinge høyre på rødt lys i Cali). Og sørg for at du har en komfortabel, trygg bil med god air condition! LA har enorme avstander og det er så greit å bare kunne kaste alt du “kanskje trenger” i løpet av en dag inn i bilen.
 • Beregn god tid. Det er ikke gøy å måtte stresse seg gjennom det man vil se på et sted. Da er det bedre å velge færre destinasjoner.
 • Ha kamera klart og NYT! 🙂

  _____________________________________________________________


  Our trip is over and I´m at my new destination. We had an unforgettable journey, and everything went so smoothly. This is despite the fact that we barely planned anything. I can (to my friends and familys sometimes big despair) be impossible to plan with. I never know when I´m working or where I´ll be, so I´ll just go: You go ahead and book it, and I´ll just jump on last minute. They´ve probably heard that sentence 500 times. Although I´m all for flexibility, you´ll be better off planning some things ahead. This is my tips if you´re planning a California getaway with your friends/significant other/pet/whatever :

 • You´re always better off booking your airline tickets in advance. My friends booked theirs almost a year before our trip, while I waited until a few days before. There was a big price gap… 
 • AirBNB is genious! You can find so many fun and unique places, depending on your budget and taste. Read the reviews, they are usually very honest. 
 • Flexibility is key. Unless you´re a control freak and gets nervous thinking about it, I believe the trip becomes a lot better if you don´t plan everything down to every detail. All of our accomodations were booked around 2 days before we arrived there. This gave us the opportunity to move around more and we for example ended up in Laguna even though we had not originally planned it.
 • Rent a car. On my first trip to LA I thought to myself “what´s the point, I can Uber”. It´s definitely cheap to Uber around LA, but you will get sick of it and it all adds up. LA is huge and it´s so nice to be able to just throw everything you might need in a day into the trunk. I learned how to drive a car in a tiny place in Norway. I was terrified of everything from highways to intersections. I promise you, it´s not as scary as it looks. Look into what might be different from where you´re used to driving and you´ll be fine. If I survived, so will you. Get a safe, comfy car with air con. 
 • Take your time. It´ s not fun to stress from A to B to see as much as possible. I´d much rather prefer to take my time and maybe cut one or two things out. 
 • Have your camera ready and enjoy! 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *