BARCELONA: viewpoints + transportation

*keep scrolling for English

Det siste året har jeg vært endel i Barcelona med jobb, og jeg blir bare mer og mer glad i denne byen og siesta-kulturen. Komboen strand + storby er det lite som slår. Nydelig arkitektur, bra shopping, mat jeg får vannen munnen av å tenke på, fine parker, enkelt å komme seg rundt, og lista er lang. Jeg har utrolig mange bilder, tips og triks når det kommer til denne byen, så det kommer til å komme i flere deler. Først ut kommer steder du kan nyte utsikten fra. Noen av disse er også gratis, dersom du er villig til å ta beina fatt.

Å komme seg rundt:

Fra flyplassen: en taxi koster ca 20-25 euro og tar ca en halvtime, avhengig av trafikken. Flybussen heter Aérobus og går hvert 15.minutt for 3,50 euro. Denne stopper på Placa dé Catalunya. Toget koster 2,50 euro og går til samme stasjon, men er raskere.

I byen: Barcelona har et utbredt metro-nett, i tillegg til buss og trikk. Du kan kjøpe billetter på metrostasjonen.

Taxier finner du overalt. Du kan også bruke Uber eller laste ned Cabify. Jeg likte sistnevnte veldig godt! Sjåførene er hyggelige og bilene er rene.

Du kan selvfølgelig også ta beina fatt. Det er en utrolig fin by å “gå seg vill” i!

Den høyeste toppen med utsikt alle veier er Tibidabo. Her oppe finner du en liten fornøyelsespark med karuseller og restauranter, i tillegg til katedralen Sagrat Cor (hellige hjerte) som ruver høyt på toppen. Katolikkene kan virkelig dette med å lage fine kirker og den er vel verdt en tur innom.

Området rundt og nedenfor Tibidabo har veldig fine tur- og sykkelstier. Dersom du slår opp Google Maps finner du de fleste stiene merket på kartet. Jeg tok mange av trim-turene mine her!

Hvordan komme seg hit? Du kan ta den brune metrolinjen L7 som går til Av.Tibidabo. Derfra tar du buss nr.196, eller går ca 20 minutter til du kommer til Tibidabo-trikken som vil dra deg hele veien opp fjellsiden. Du kan velge å gå, men vær forberedt på at det tar en god stund.

Montjuic er et annet sted hvor du kan nyte utsikten. Byen ble tidligere beskyttet fra festningen på toppen og har senere blant annet vært okkupert av franskmenn og brukt som fengsel under Franco. Fjellet har flere attraksjoner: en botanisk hage, blomstermarked, gresk teater og på toppen finner du festningen. Ved foten av Montjuic ligger Placa de Espanya hvor det nasjonale kunstmuseumet ligger, sammen med Font Magica. Denne fontenen blir opplyst på kveldstid i et svært populært lysshow.

Hvordan komme seg hit? For å komme opp på fjellet kan du kan ta buss nr. 150. Dersom du vil bare til Placa de Espanya ligger den en egen metrostopp der med samme navn.

Det går i tillegg en gondol til toppen som starter ved Estacio Funicular og Avenida Miramar. Det er enkelt å bli litt forvirra når du googler rundt på nettet (det gjorde jeg), og finner denne + den som er skrevet om under, men disse to kan lett kombineres, dersom du ikke er redd for høyder!

Dersom du befinner deg ved Barceloneta har du kanskje lagt merke til gondolen som går over havna. Dette er ikke for deg som har høydeskrekk, men vil til gjengjeld gi deg utrolig fin utsikt over byen. Gondolen tar deg 57 meter opp i lufta og jeg må innrømme at det ser litt skummelt ut. Turen tar rundt 10 minutter og den slipper deg av ved Torre de Miramar og Miramar Gardens på Montjuic. Der kan du kan ta deg en matbit, puste lettet ut og eventuelt fortsette reisen oppover fjellet. Dersom du har fått nok av høyder for dagen, er det plenty av muligheter for å se noen av de andre attraksjonene listet i området over.

Hvordan komme seg hit? Du kan gå på ved Barceloneta Beach eller ved Montjuic, det kommer an på hvilken vei du vil ta den.

I Barcelona på budsjett? Park Guell kan godt utforskes utenom den delen du må betale for. Det er flere stier oppover i parken og mange muligheter for å nyte utsikten, kanskje en flaske vin eller en liten piknik? Det er også en topp litt til høyre for selve skulpturparken som har nydelig utsikt! Du må være forberedt på en liten treningsøkt dersom du vil helt opp, siden det er bratt og ingen vei, bare sti, men jeg hadde den helt for meg selv.

Hvordan komme seg hit? Du kan ta den grønne metrolinja til Vallarca og gå derifra eller ta buss nr. 24.

På toppen av Turò de la Rovira Hill ligger Bunkers del Carmel og dette er også et budsjettvennlig alternativ. Dette er gamle bunkerser fra krigen tidlig på 1900-tallet som fortsatt står igjen og nå er ubrukte. Det var lenge et “hemmelig” sted hvor mange ungdommer tilbrakte kveldene, men har nå blitt ganske populært. Det var absolutt ikke overbefolket da jeg var der, men det kommer sikkert an på tidspunkt. Det er en poppis date-plass og i kveldinga er det mange par og vennegjenger som drikker vin og nyter den nydelige solnedgangen.

Hvordan komme seg hit? Gå av på metrostoppen Guinardó Hospital de Sant Pau og gå derfra gjennom Parc del Guinardo. Det er ingen lang eller bratt tur, men du går oppover og det kan være greit å ha behagelige sko.

Det kommer mange flere Barcelona-poster etterhvert. Det finnes også flere takterrasser å nyte utsikten fra, men de kommer under mat & drikke.

_________________________________________________________________

I’ve been going to Barcelona a lot this past year for work, and I keep falling deeper and deeper in love with the city and the siesta lifestyle. The combination big city + beach is amazing. Beautiful architechture, great shopping, mouthwatering food, nice parks, it´s easy to get around and the list goes on. I have a ton of pictures, tips and tricks, so there will be much more coming. First up are viewpoints – some of these are even free (espcially if you want some excersice) 

To get around: 

From the airport: A taxi is around 20-25 euros. It will take you around 3o minutes, depending on traffic. The airport bus is called Aérobus and is running every 15 minutes for 3,50 euros. This stops at Placa de Catalunya. The train is 2,50 euros and runs to the same station, but is quicker.

In the city: Barcelona has a great metro system in addition to buses and a few trams. You can buy tickets at the metro station.

You´ll find taxies everywhere. You can also use Uber or download Cabify. This last one I really liked! The drivers are nice and the cars are clean. 

I also absolutely love to just walk around in Barcelona, it´s a great city to “get lost”.

Tibidabo

They tallest top with views in all directions. You´ll find a small amusement park with some rides and restaurants. At the very top stands the Sagrat Cor (sacret heart). It looks very impressive both from the outside and inside and is well worth a peek. 

The area around and beneath Tibidabo has great tracks for walking/running/biking. If you look at Google Maps most of them are marked on the map. I had a lot of my running sessions up here. 

How to get here? You can take the brown metro line L7 stopping at Av.Tibidabo. From there you´ll jump on bus 196 or walk around 20 minutes to the Funicular the Tibidabo. This is a tram that will drag you all the way to the top. You can also choose to walk all the way, but it is far, so be prepared.

Montjuic

Montjuic is another place known for it´s beautiful view. This was were the city was protected and controlled from at one point and have since both been occupied by the French and used as a prison during Franco. The mountain has a ton of things to do: a botanical garden, a flower marked, greek theatre and on the top the fortress. At the foot of the mountain lies Placa de Espanya where you´ll find the National Art Museum next to Font Magica. This fountain is being lit up at night by a very popular light show. 

How to get here? To get up on top you can take bus 150. Placa de Espanya has its own metro stop with the same name.  

In addition to this there is a gondola running from Estacio Funicular and Avenida Miramar all the way up. It is very easy to get a bit confused between this and the one below when googling around. But these two can easily be combined, unless you are scared of heights! 

Transbordador Aeri del Port

If you find yourself by Barceloneta you probably noticed the gondola running high up over the marina. This is not for the fainthearted, but it will definitely give you a spectacular view. The gondola takes you 57 metres up in the air and I have to admit it looks kinda scary. The trip takes around 10 minutes and will drop you off by the Torre de Miramar and Miramar Gardens at Montjuic. This is where you can breath again and maybe grab a bite. If you didn´t get enough of heights, you can continue the journey up the mountain. If not there is also plenty of other things to do there, some of them listed above.  

How to get here? You can jump on either at Barceloneta or Montjuic, depending on which way you wanna go. 

Park Guell

On a budget? Park Guell can be enjoyed without actually entering the paid part of the park. There is several tracks up the hill and plenty of opportunities to enjoy a bottle of wine or maybe have a little picknik. There is also a top a bit to the right of the sculpture park which has a beautiful view and usually no people. If you are planning on going to the top you have to be prepared for a little workout. It´s not far, but there is no road, only a track and it´s quite steep.

How to get here? Take the green line metro to the Vallarca stop and walk from there, or bus number 24. 

Bunkers del Carmel

At the top of Turò de la Rovira Hill lies the Bunkers del Carmel. This is also a budget friendly alternative. The old bunkers are dated back to the early 1900 and are not in use anymore. For a long time this was a “secret” view spot for the locals and mostly young people used to hang out up here. Today it´s quite famous, but it wasn´t overcrowded when I went there. It´s a popular date spot for young people and in the evening you´ll see a lot of couples and friends having wine and watching the sunset. 

How to get here? Jump off at the metrostop Guinardè Hospital de Sant Pau and walk through Parc del Guinardo. It is not a long or very steep hike, but I recommend having comfy shoes. 

Like I mentioned earlier, there is a lot of Barcelona posts to come! There is also a ton of roof terraces to enjoy the view from, but they will be under food and drinks. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *