HAMBURG: what to eat – see – do

Med flere bruer enn både Amsterdam og Venezia sammenlagt, fødestedet til Karl Lagerfeldt og stedet hvor Beatles spilte sin første konsert, fortsetter Hamburg å overraske meg! Men det har tatt litt tid..

Mitt forhold til Hamburg har vært veldig opp- og ned. I mitt hode var det en litt kjedelig by for middelaldrende menn i dress på vei til business og konferanser. Men når jeg i høst har tilbrakt endel tid her, har byen virkelig vokst i mine øyne! Jeg har åpenbart tatt feil tidligere, og det er mange enige i, da det absolutt har blitt en populær by for turister de siste årene.

Her kommer mine tips dersom du skal tilbringe noen dager i byen:

Områder:

Nå er det selvfølgelig en drøss av andre bydeler og steder å besøke utenom det som er nevnt her, men jeg hadde ikke tid til å skrive bok, og jeg regner med du bare skal være her noen dager.

Alstadt er “sentrum” hvor det meste av shoppingen er, her finner du alt fra Zara til Chanel. Det finnes også flere varehus og kjøpesenter, samt rådhuset.

Deichstrase er den eldste gaten som fortsatt står igjen her i Hamburg. Den er kort, men har et par søte butikker og restauranter med uteservering både på gate- og kanalsiden dersom det er fint vær. Jeg har tatt for meg en av restaurantene under; Kartoffelkeller.

Derfra er det en kort gåtur til Hafencity og Speicherstadt nede vel elva. Hamburg er Tysklands største havneby, dette til tross for at den ligger langt inni landet. Grunnen er elva Elben som kommer inn her. Her ligger det største varehus-distriktet i verden, hvor alt fra kaffe til tobakk ble oppbevart tidligere. Mursteinsbyggene er bundet sammen mellom kanalene og inneholder i dag museum, kontorer og butikker. Her finner du blant annet Miniature Wunderland; verdens største modelljernbane som definitivt er verdt et besøk (de har til og med laget Norge!).

Derfra kan du rusle til Elbphilharmonie. Konserthuset er et imponerende byggverk som nylig ble ferdig. Dersom du tar turen opp, konsert eller ei, får du en nydelig utsikt over byen.

Føler du for en fest? St.Pauli er området de fleste går for fest og morro. I den sørlige enden av Rehperbahn finner du alle klubbene og barene. Det ligger mange i samme område, så det er enkelt å gå fra en til en annen. Den nordlige delen er mer kulturell, med kunstgallerier og kaféer. Dette var også stedet Beatles spilte sin første konsert! Du har mest sannsynlig hørt on red-light-district i Amsterdam, men Hamburg har også ett som du finner her.

Om festen blir lang og går inn i morgentimene tar mange turen ned til Landungsbrucken og “Fiskemarkedet” ved soloppgang for en matbit. Du synes kanskje ikke fisk høres ut som den ultimate nattmatd, men dette er et matmarked med alt mulig du måtte crave etter en natt på dansegulvet. Dersom du føler for en tur med sightseeingbåt finnes de også i dette området.

Sternschanze er hipster-området for de unge og kule, med små butikker, kaféer, barer og butikker/vintage. Trives du på Grünerløkka, vil du trives her!

Frisk luft:

Jeg tar meg gjerne en løpetur iblant, og mitt favorittsted å gjøre dette har vært rundt Aussenalster. Dette er en kunstig innsjø midt i byen. Den har sti hele veien rundt og om du tar hele runda er det ca 7.5 km. Sulten? Det finnes plenty med gressplener for en piknik, eller benytt deg av en av barene og restaurantene som ligger langs vannet.

Planten und Blomen er en nydelig park midt i byen. Denne blir mye brukt av både turister og lokale. Her finner du en botanisk hage, urtehage, rosehage, japansk hage, i tillegg til spisesteder.

Fortsatt ikke fått nok frisk luft? Stadtpark finner du ca 3 km fra sentrum. Det er Hamburgs andre største park og her finner du alt du trenger enten du vil sole, deg, være sporty eller utforske.

Du kan også leie paddleboard, trøbåt eller robåt både i Stadtpark og Aussenalster. Lei for eksempel et paddleboard hos Supper Club ved en av kanalene som leder til Aussenalster, for så å padle nedover kanalen til du finner et av de mange stedene å kjøpe en kaffe eller en tysk øl (bare sørg for at du kan padle tilbake 😅)!

Spise:

Luicellas for is.

Gretchens Villa er perfekt for lunch og har digge kaker.

Zuckermonarchie er en kjempesøt café med fantastiske søtsaker.

Dersom du vandrer rundt Speicherstadt, vil jeg anbefale å stoppe på Wasserschloss. Dette er en kafé/restaurant med en liten te- og delikatessebutikk inni, perfekt for en pust i bakken og for å kjøpe gaver.

Dersom du føler for en laidback pizza eller salad er Rock our Kitchen bra.

Neni er en familiedrevet restaurant med middelhavsmat. De har en koselig atmosfære og tilbyr også uteservering. Det er poulært, så du trenger kanskje reservasjon på forhånd.

Kartoffelkeller er en restaurant dedikert til poteten. Alt på menyen har noe med potet å gjøre! Atmosfæren er litt som å sitte i noen stue, varm og hyggelig. Den ligger i Deichstrase, som er nevnt over.

På toppen av luksus-senteret Alsterhaus har de en etasje for mat. Her finner du fine gaver, sjokolade, oster, vin og mye annet godt. De har også flere restauranter, blant annet en trøffelrestaurant, en burgerrestaurant og en asiatisk restaurant.

Coast by East er en asiatisk restaurant som serverer maten family-style. Har også fin utsikt!

Hatari the Corner er supert for frokost.

Happenpappen er stedet dersom du er vegan.

På en fin sommerdag er Entenwerder1 perfekt. Den ligger litt utenfor allfarvei, jeg har skrevet om den her.

Strandpauli er et sommersted, også ved elva og stranden.


With more bridges than Amsterdam and Venize combined, Karl Lagerfeldts birthplace and the city where the Beatles played their first concert, Hamburg keeps surprising me! But it has not always been like this.. 

My relationship with Hamburg has been a little rocky. In my mind it was kind of a boring city, more for business and with mostly middle age men in suits headed for meetings and conferences. I´ve obviously been wrong, and it´s become a popular tourist spot within the last few years. After spending time here this fall I´ve definitely changed my mind and I quite like Hamburg! 

Areas to visit:

Offcourse there are several other areas besides these, but I don´t have time to write a book, and Im guessing you´re only staying for a few days.

Alstadt is “downtown” where you´ll find most of the shopping. Everything from Zara to Chanel. There are a few department stores and malls as well.

Deichstrase is the oldest remaining streets of the Alstadt and has little cute shops and restaurants. I´ve mentioned one of them below.

If you are already on Deicherstrase there is only a short walk to Speicherstadt. This is the largest limber-pile warehouse district in the world. If you are a fan of museums you can visit the Miniture Wunderland here, that has the worlds largest railway excibition (lots of world records here).

Right around the corner is the Elbphilharmonie. This is a concert house which opened last year. It´s beautiful and if you go upstairs you´ ll have a great view over the city.

Partyer? Look no further than St.Pauli. The south part of the Repherbahn is where all the clubs are. The north part has more art galleries, cafés etc. The Beatles also played their first concert here! You´ve probably heard of the red light district in Amsterdam, but Hamburg also has one, and this is where it´s located. If you´re a go-all-night-until-morning- kind of person a lot of people head to the fish market down by Landungsbrucken after a night out as the sun rises. (And don´t you worry, they have a lot more than fish, it´s a food market.) There are a ton of sightseeing boats in Hamburg and you will also find them down in this area.

Sternschanze is the young, cool, hipster area. Lots of great independend shops, cafés, bars etc

Fresh Air: 

I love to go for a run or walk outside, and my favorite place to do this is around the Aussenalster. This is a man-made lake in the middle of the city. You can walk all the way around, which comes out to about 7,5 km. Hungry? There are plenty of lawns for a picnic or bars and restaurants along the water. 

Planten und Blomen is a beautiful park also very central. It is very popular among tourists and locals. You can find a botanical garden, herb garden, japanese garden, rose garden among some, in addition to places to eat. 

Still craving that fresh air? Stadtpark is around 3 km from the centre. It´s Hamburgs second largest park and have everything you need from tanning to sporty activities. 

You can also rent a paddle board, a boat or a paddle boat in Stadtpark and Aussenalster. There are several places, but I recommend renting a SUP at Supper Club by one of the canals and paddle down until you find somewhere to grab a coffee or maybe a German beer (just make sure you are able to paddle back 😉 )

To eat: 

Zuckermonarchie is a cute café with delish sweets.

The Coffeeshop is a nice break if you´re shopping. It has a nice view, coffee and sandwiches, pastries etc.

Rock Our Kitchen is laidback with great pizza and salads.

Gretchens Villa is perfect for lunch and something sweet.

If you´re walking around Speicherstadt I recommend a stop at the Wasserschloss. It´s a restaurant with a tea store in it, perfect for buying gifts. 

Coast by East is an Asian family style restaurant with a great view.

Neni has great Mediterranean and middle-eastern food. They have a cosy indoor, but also outdoor seating for warmer summer days. It´s popular, so you might need a reservation.

Kartoffelkeller is a german restaurant in one of the oldest and cutest streets of Hamburg. Everything on the menu has to do with potatoes (you´d be surprised of how much yummie stuff can be made out of potatoes!) and the atmosphere is cosy and warm.

The luxury warehouse Alsterhause has a floor dedicated to food. It´s on the top and in addition to finding nice chocolates, cheeses, vines etc, there is also several restaurants. A truffle restaurant, an asian, and a burger restaurant among others.

Hatari the Corner is great for Breakfast

Happenpappen is the place if you´re vegan.

For a nice summer day or evening Entenwerder1 is great, I´ve written about it here.

Strandpauli is also a fun summer spot by the river beach.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *