Not Your Everyday Winter Escape

Enten du er født med ski på beina som nordmann eller om du er en av de som holder deg i jacuzzien og går rett på after-ski, kan vinteren være utrolig fin! Jeg har inntrykket av at vi i Norge med mørketiden er ekstra flinke til å gjøre det koselig inne og gøy ute om vinteren. Her har jeg samlet en rekke hoteller litt utenom det vanlige som gir en litt annerledes opplevelse. Noen av de kan kanskje ikke kalles hoteller en gang?

They say Norwegians are born with skis on their legs, but even if you´re on of those who prefer to stay in the jacuzzi and jump straight to the after-ski, winter can be awesome. My impression is that we are pretty good at making the darkest time of the year cosy inside and with lots of fun outside. Either way it´s fun to do something different once in a while. I´ve put together a list of different hotels giving you a bit of a different experience. Some may not even call them hotels? 

Chateau Héralec – Tsjekkia

En times tid fra Praha ligger dette slottet som tatt rett ut fra en gammel bok. Her finner du et 5-stjernes hotell med L´occitainne spa, 19 rom, store hager og restaurant med lokale råvarer. Det er enkelt å komme seg dit både fra Praha og Vienna, og ifølge nettstedet deres kan du «til og med lande med helikopter på eiendommen» dersom det passer deg (og lommeboka). I vintersesongen har de julemarked og du kan leie langrennski. Rommene ligger fra 250 euro og oppover.

Just about an hour from Prague you´ll find this castle that looks like its out of an old book. It´s a 5 star hotel with a L´Occitaine spa, 19 rooms, big gardens and a restaurant with local produce. It´s easy to get to both from Prague and Vienna and according to their web page you can «even land your helicopter here», if that´s your cup of tea (and wallet). In the winter season they have a Christmas Market and you can rent cross country skiis. The rooms are ranging from 250 euro and up.

Juvet Landskapshotell, Norway

Ikke så langt fra der jeg vokste opp ligger Juvet. Du kjenner kanskje igjen dette hotellet fra filmen Ex Machina som ble spilt inn her? Hotellet består av 7 minimalistiske glasshus designet av det norske selskapet Jensen og Skodvin. Hotellet er ment å vise naturen og landskapet rundt, i stedet for å fokusere på hotellet selv, derav navnet «landskapshotel». Du skal føle at du er ute selv når du er inne i et varmt og komfortabelt rom.  Utsikten forandrer seg drastisk med sesongene. Prisene starter på 200 euro per person.

Not too far from where I grew up you´ll find Juvet. You might recognize this hotel from the movie Ex Machina? This is a landscape hotel, meaning it´s built to showcase the nature around it, more than the hotel itself. It is designed by the Norwegian company Jensen and Skodvin and has 7 minimalistic glass houses. You´re suppose to feel that you´re outside while enjoying the comfort of your room. The views changes drastically with the seasons. The prices start at 200 euro per person. 

Banff Springs Hotel, Canada

Dette historiske hotellet ble først åpnet i 1888 og ligger i en nasjonalpark på UNESCOs verdensarvliste. Der stikker det opp av skogen og ligner litt på noe ut av en Harry Potter-film. Det har spa, golf om sommeren og ski om vinteren. Billig er det ikke, da det starter på rundt 450 euro per rom.

This historical hotel first opened in 1888 and is located in a national park on UNESCOS world heritage list. It looks like something from a Harry Potter-movie. It has a spa, golf and river rafting in the summer and skiing and dog sledding in winter. The rooms are starting at 450 euro per room. 

Adare Manor, Ireland

En irsk Jar bodde en gang herl før dette ble omgjort til luksushotell. Her er det luksus med stor L. Hotellet gjennomgikk akkurat en renovering, men de har beholdt den tradisjonelle stil. Det har også vunnet en pris! Tenk peis, himmelsenger, utsikt over elven, afternoon tea, ballsal, La Mer-spa, golfbane og leirdueskyting (!). Prisene starter på 325 euro per rom.

This was once the recidence of an Irish Earl. Now it´s a luxury hotel with a big L. The hotel just went through renovations, but kept a traditional style. It also won a price! Imagine fireplaces, canape beds, river views, afternoon tea, a ballroom, La-Mer-spa, golf course and clay pigeon shooting (haha). The price for one room are starting at 325 euros. 

Whitepod, Switzerland

Hvorfor ikke bo i en miljøvennlig pod i sveits? Dette hotellet går under kategorien «miljøvennlig luksus». Det meste er gjennomtenkt og de kontrollerer blant annet vann- og energi- nivået i rommene og de blir oppvarmet ved bruk av pellets. I likhet med maten her som er kortreist, bor alle som jobber der innen gangavstand, så motoriserte kjøretøy er begrenset. Du har en nydelig utsikt og de ulike «poddene» er innredet forskjellig, du kan velge mellom blant annet den japansk inspirerte «the zen pod», «the forest pod» «007 pod» (med en «bond-girl-bed», champagne, gin og high tech utstyr) eller «the family pod» dersom du vil ha med flere.

Ever dreamt about living in an eco-friendly pod in the woods? This is your chance. This hotel goes under the category eco-luxury. Pretty much everything is very well planned and among other things they control the water level in the rooms and heat them up with pellets. Just like the local food here, everyone who works at the hotel lives within walking distance so there are almost no cars. You´ll have a beautiful view and all the different pods are decorated by theme. You can choose among the Japanese inspired «zen-pod», «the forest pod», «007-pod» with a bond girl bed, champagne, gin and high tech equipment, or «the family pod», to mention a few.

Iglu Village, Austria 
Ikke for den frosne! Her bor du i en iglo laget av is uten noen form for oppvarmning. På veggene finner du kunst laget av iskunstnere og du vil tilbringe natta på saueskinn og i en sovepose som tåler -40C. Du kan likevel varme deg på fondue til middag og ta et besøk i saunaen eller boblebadet.

Not if you don´t enjoy the cold. At this hotel you´ll live in an igloo made out of ice without any form of heating. On the wall you´ll find ice art made from artists and the night will be spent on a lambskin in a sleeping bag warm enough to handle -40C. You can luckily heat up on som warm fondue for dinner and visit the sauna or jacuzzi. 

The 5 Million Star Hotel, Iceland

Som å sove under åpen himmel, men med en myk seng og oppvarmet rom. Ved dette «hotellet» på Island kan du booke deg inn på en av to turer og får en full opplevelse. Du blir plukket opp i Reykjavik og tatt med til ulike steder rundt om på øya om dagen, før det siste stoppet er en av disse «boblene». Her tilbringer du natta og om du er heldig får du sett nordlyset. Boblen er svært enkelt innredet og like for alle, med en seng, nattbord og varme. I gangavstand finner du et service-hus med toalett, dusj og selvforsynt kjøkken. Hele pakka koster ca 430 euro per person.

Like sleeping under the open sky, except with a comfy bed in a heated room. This is a full experience. You book yourself on one of two trips and will be picked up in Reykjavik. From there you are taken around to different sights on the island before ending at your own little bubble. This is where you will spend the night and if you´re lucky fall asleep while the Northern Lights are dancing on the sky. The bubbles are small with just what you need: a bed and heating. Within walking distance there is a «service-house» with bathrooms, showers and a self-serve kitchen. The whole pack is around 430 euros per person. 

TreeHotel, Sweden Dette er nok et landskapshotel som ligger rundt 100 km fra Luleå flyplass. De ville lage komfortable og moderne hytter med så lite skade på naturen som nødvendig –  hvor mennesker kan komme seg unna hverdagen og nyte en annerledes opplevelse. Du kan velge å delta på aktiviteter som for eksempel yoga, elgsafari, snøscootertureller eller hesteridning, eller bare slappe av. Alle rommene befinner seg oppe i trærne og du har utsikt over elva Lule. De er forskjellige, blant annet glasskuben, fuglreredet og ufoen for å nevne noen. Prisene ligger fra rundt 500 euro og oppover.

This is another landscape hotel, around 100 km from Luleå airport in Sweden. Their mission was to make comfortable and modern rooms with as little damage to nature as possible. A place where the guests could get away from the hustle and bustle of everyday life and enjoy a different experience. You can chooose to participate in activities like yoga, moose safari, snowmobilerides, horsebackriding or just relax. All the rooms are up in the trees and you´ll have a view towards the river. They are all different. You can choose the glasscube, the birds nest og the UFO tot mention a few. The prices are ranging from 500 euros and up. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *