Apple Cider Donuts for Days

Smultringer er fast tradisjon hjemme hos oss hver jul og i år lagde jeg en deig med litt amerikansk vri på. Jeg tenker ikke gigantiske, kjempesøte og fylte donuts á la Dunkin Donuts, disse er ganske like våre egne, bare med en litt mer krydret smak og rullet i kanel og sukker til slutt. Vi stekte også hullene i midten, de er jo like gode, spesielt dersom du ikke vil ha en hel smultring. Det ble suksess og mange er allerede borte! (og du, det må faktisk ikke være jul engang) Her kommer oppskriften:

Apple Cider Donuts

  • 4,7 dl eplejuice
  • 8,2 dl mel
  • 1,5 dl brunt sukker
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • litt salt
  • ¼ ts hver med kanel, nellik, kardemomme og ingefær
  • 2 store egg
  • 6 ss smør, smeltet
  • fett til frittering (FLOTT eller frittyrolje)
  • kanel og sukker

Ha eplejuice i en kjele. Kok opp og la det koke i ca 15 min, til det er ca halvert. Avkjøl.

Bland mel, sukker, bakepulver, natron, salt og krydder i en bolle for seg.

I en anen bolle blander du egg, avkjølt smelta smør og den avkjølte eplejuicen.

Miks de to blandingene sammen til det er en klissete deig. Sett kald et par timer, gjerne over natten. Deigen er vanskelig å jobbe med når den er varm.

Kjevle ut deigen ca 1 cm tykk, ikke for tynn! Ikke la deigen bli varm, for da blir den ekstra klissete. Bruk mel etter behov. Stikk ut rundinger med en form og la stå kaldt til de skal stekes, ta også vare på noen av de små rundingene som blir i midten. Varm opp fett (du kan teste om det er varmt nok med å slippe en deigklump i gryta og om den flyter opp igjen nesten med en gang er det varmt nok) og stek smultringene til de er gyldne på begge sider. Legg de over på tørkepapir når de er ferdig stekte. Rull i kanel og sukker til slutt.


There are no Christmas without donuts in our home! The traditional Norwegian ones are plain and smaller than the traditional huge “Dunkin Donuts”. I tried making apple cider donuts for the first time and they ended up being so yummie. We also fried the donuts holes which are perfect if you don´t wanna eat the whole thing. (also, it doesn’t really have to be Christmas for you to be making donuts) 

  • 2 cups apple cider
  • 3,5 cups all-purpose flour
  • 2/3 cups packed brown sugar
  • 2 teaspoons baking powder
  • ½ teaspoons baking soda
  • ¾ teaspoons salt
  • ¼ teaspoon each cinnamon, nutmeg, cardamom and ginger
  • 2 large eggs
  • 6 tablespoons butter, melted and cooled
  • Oil for frying
  • sugar and cinnamon for topping

Bring the apple cider to a boil in a small pan. Let it boil for about 15 minutes until reduced by half. Let it cool completely.

Mix flour, sugar, baking powder, baking soda, salt and spices in a separate bowl.

In a different bowl mix eggs, melted and cooled butter and apple cider.

Pour the two mixtures together and mix well. It´s suppose to be sticky.

Set aside in a cool place for a few hours or over night. The dough is difficult to work with if it is warm.

Roll the dough out to about 1 cm, not too thin. Use flour when needed and don´t let the dough get warm as it will be too sticky. Cut out donuts with a donut cutter.

Heat up the oil in a pan. Test the heat by letting a piece of dough into the oil. If it floats up to the surface almost at once the oil is warm enough. Fry the donuts and the donut holes so they´re golden on both sides. Let them cool on a paper towel and roll them in cinnamon and sugar.

Enjoy!

I used the recipe from this website, but changed it a little. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *