Glamping in Mexico

Taco, tequila, sol og sommer…Mmm. Vinteren hadde vært lang, New York var kald og våt, og jeg var så bleik at du kunne nesten se gjennom meg. Så da en venninne av meg skulle til Mexico på jobb og spurte om jeg ville henge på, var jeg ikke akkurat tung å be. Taco, sol, strand, sommer + en og annen spicy margarita hørtes akkurat riktig ut.

Vi campet i jungelen! Neida.. Vi glampet. “Hotellet” heter Habitas og består av ulike telt rundt omkring i jungelen ved stranden knyttet sammen av små stier. Nå snakker jeg ikke sammenleggbart telt som du kaster i ryggsekken og setter opp på 10 minutter, men et stasjonært telt som står på ordentlig gulv med vifte i taket og innlagt vann. En dør på baksiden fører deg til badet som er utendørs (men med vegger rundt og 100% privatliv.) Her kan du dusje under palmetrærne og tisse i selskap med en firfirsle.

Hotellet ligger ved stranden, men har også basseng dersom du foretrekker det. Noen av teltene ligger helt i strandkanten, og noen litt lengre inne i jungelen. Vi hadde ett av de som lå litt lengre inne, men fortsatt bare et par steinkast unna stranda, så vi våknet til lyden av bølgeskvulp. Litt støl etter en lang flytur? Book en massasje i spa-teltet.

Teltene ligger rundt en stålkonstruksjon med tak, uten vegger. Her ligger restauranten/loungen. Du sitter på gulvet og nyter maten som er lokal og sesongbasert. I etasjen over har de en terrasse med jevnlige yogatimer. Tørst etter yoga? Ved siden av ligger baren hvor du kan slappe av med en drink imens du husker i hengestolen din.

Til skrekk og advarsel: Vil du vite hvorfor det ene bildet er i sort-hvitt? Jeg hadde vært på svømmetur og skulle bare legge meg på solsenga for å tørke før jeg tok på solkrem. VIPS så sovna jeg og våknet etter alt for langt tid av at en fugl bæsja meg i håret. Jeg var så solbrent at ikke all photoshop i verden kunne skjule det. Det var så vondt at jeg måtte sove med halve kroppen utenfor senga og stappe i meg uanstendige mengder smertestillende på flyet hjem. Det hovna opp og ble til slutt lilla, det tok nesten to uker før leggene mine var normale igjen. Så BRUK SOLKREM og ikke sov på solsenga 👹.

Anyways, Tulum er nydelig og Habitas er et unikt hotell. Det er perfekt for par eller vennegjenger som er ute etter en rolig ferie. Reiser du med barn? Dette er ikke hotellet for deg. Aldersgrensen er 18+, så du slipper å bekymre deg for barneskrik og du kan lese en bok i fred ved bassenget uten at noen øver på kanonkula vedsiden av.

Jeg kommer til å lage en del 2 med mer Mexico-snadder!


Last year I spontaneously jumped on a plane to Mexico. A friend of mine was working there and I wanted to get some sun on my almost-grey body and grab a spicy margaritha or two (five).

We went jungle camping! No, not really, we went glamping. The “hotel” is called Habitas and are made up of tents on the beach and in the jungle connected by sandy little paths. Now when I say tent I don´t mean like the little two-person tent you can bring in your backpack, but a big stationary tent put up with real flooring, a fan in the ceiling and all other facilities. A door on the backside leads to the outside bathroom. It has walls around it and 100% privacy (except a curious lizard here and there). You really feel like you´re in the jungle and it is so relaxing rinsing off that sand and salt beneath the palm trees.

The hotel lies right on the beach, but also has a pool. Some of the tents are all the way down at the waterfront and some a bit further in. Ours was a bit into the jungle, but not very far and we were still waking up to the sound of the ocean. A little rusty after a long flight? Why don´t you book a massage in one of the spa-tents. We did, and it was amazing.

The tents are surrounding a construction of steel with a ceiling, but no walls. This is where you´ll find the restaurant/lounge. Sitting on pillows on the floor you will enjoy your food which is locally sourced and season based. A yoga mezzanine is one floor up where the hotel are hosting classes. Thirsty after yoga? The bar is located right next door with hanging chairs where you can relax with a smoothie.

WARNING: Do you wanna know why one of the pictures is in black and white? I had just gone swimming and wanted to dry off before reapplying sunscreen. I laid down on the tan bed and WOPS I was asleep. I woke up because a bird pooped on me and realized I had slept way to long. I got so sunburned I had to sleep with half of my body outside of the bed at night. I´ve never been in such pain. Not to mention all the painkillers I had to take before the flight back home! My legs got so swollen and turned purple. It took them about two weeks before they were back to normal. So USE SUNSCREEN KIDS 👹

Anyways, Mexico is great, and Habitas is such an unique hotel. It is perfect for couples or friends. It does not allow children (18+), so you´ll sleep in peace and can have your drink by the pool without anyone practicing their canon ball next to you.

There will be another post with more from Tulum! 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *